..

 

Роботодавці: Проект Основних напрямів бюджетної політики на 2013 рік не дає відповіді на вирішення конкретних економічних питань

30 бер. 2012

Проект Основних напрямів бюджетної політики на 2013 рік не дає відповіді на питання, за рахунок яких саме заходів та державних програм будуть досягнуті поставлені авторами цілі: зменшення рівня доларизації економіки, захист внутрішнього ринку, забезпечення підтримки експорту, реалізація програм імпортозаміщення – вважають у Спільному представницькому органі сторони роботодавців на національному рівні (СПО роботодавців).

У СПО роботодавців зауважують на тому, що проект Основних напрямів бюджетної політики на 2013 рік суттєво відрізняється від аналогічного документу, схваленого у 2011 році, як за змістовністю окремих положень, так і за обсягом документу в цілому. На думку роботодавців, скорочення документу негативно вплинуло на його зміст, обумовило його загальність та декларативність.

Більше того, бізнес відмічає, що згідно з проектом Основних напрямів бюджетної політики на 2013 рік новацією бюджетної політики у наступному році стане формування бюджету на Основі Прогнозу Державного бюджету України на 2013 – 2014 роки. Але внаслідок неякісної підготовки проекту Основних напрямів бюджетної політики на 2013 рік вони не відповідають положенням проекту Прогнозу Державного бюджету України на 2013 – 2014 роки. “В цих двох документах суттєво відрізняється навіть оцінка зростання ВВП, на 3 відсоткових пункти ВВП. А це значить, що більше ніж на 50 млрд. грн. відхиляються один від одного прогнози граничного розміру державного боргу”, – наголошує перший заступник Голови СПО роботодавців Олексій Мірошниченко.

Тому керівництво СПО роботодавців вже звернулося з листом до Міністерства фінансів України та Віце-прем’єр-міністра-Міністра соціальної політики України Сергія Тігіпка, в якому викладені всі пропозиції до зазначеного проекту.