..

 

Для розвитку торгового флоту Україна повинна надати пільги судноплавним компаніям на 20 років – Дмитро Фірташ

26 квіт. 2012

МИКОЛАЇВ, 26 квітня 2012 року. Для розвитку торгового флоту Україна повинна надати пільги для судноплавних компаній на 20 років. Про це заявив Голова Федерації роботодавців України Дмитро Фірташ під час зустрічі з керівництвом Миколаївської області і більш ніж 200 керівниками та власниками підприємств регіону.
Надання державних пільг судноплавним компаніям допоможе відродити українське судноплавство, збільшить надходження до державного бюджету та експортні можливості України, вважає Голова Федерації роботодавців України Дмитро Фірташ.
“Українські верфі сьогодні стоять ненавантажені. На них не можуть привести інвесторів, і для того, аби їх відродити, в Україні повинна бути розроблена державна програма з надання пільг судноплавним компаніям. Це повинен бути пільговий тариф”, – сказав голова ФРУ.
За словами Дмитра Фірташа, більшість українських суден ходять під прапорами інших країн. “Необхідно надати пільги, скажімо, на 20 років, аби судноплавні компанії могли розвиватися. Ми повинні створити умови для того, аби судна реєструвались в Україні, а не Мальті”, – сказав Дмитро Фірташ.
“Україна – експортна країна, і якщо подивитись, скільки ми перевозимо, то вийшла би достатньо велика кількість компаній, котрі ходили б під українським прапором. І ми наповнювали би бюджет країни”, – відмітив Дмитро Фірташ.
Голова Федерації роботодавців України також відзначив, що не дивлячись на плачевний стан флоту, в Україні збереглись учбові заклади, які випускають хороші кадри, проте Україна їм не може сьогодні запропонувати роботу.

“Нам всім слід подумати, як нам створити нові можливості для розвитку судноплавства та експортного потенціалу України”, – підкреслив Дмитро Фірташ.