..

 

Ми зацікавлені в діалозі, а не в критиці влади – Дмитро Фірташ

28 квіт. 2012

МИКОЛАЇВ, 26 квітня 2012 року. Для розвитку української економіки влада і бізнес повинні розвивати взаємовигідну стратегічну співпрацю, вважає Голова Федерації роботодавців України Дмитро Фірташ.
“Існує ряд питань, які інвестори не можуть вирішити самостійно. Але ми можемо прийти з ініціативою до губернатора, уряду, пояснити, що ми побудуємо таке-то підприємство, створимо стільки-то робочих місць, і бюджет міста отримає такий-то дохід”, – заявив Голова Федерації роботодавців України Дмитро Фірташ 26 квітня під час зустрічі з керівництвом Миколаївської області і більш ніж 200 бізнесменами регіону.
“Наприклад, в Миколаєві не вистачає елеваторів, можливостей зберігання. Необхідно будувати об’їзну дорогу, але приватний інвестор не може будувати об’їзну дорогу тому, що це повинна робити держава. Але ми готові побудувати перевалки, створити робочі місця, надходження від яких наповнять державний бюджет на зарплати бюджетникам і пенсії, а ви побудуйте 15 км об’їзної дороги, залізнодорожну гілку”, – заявив Голова Федерації роботодавців України.
Дмитро Фірташ відзначив, що подібна співпраця являється стратегічною для Федерації роботодавців України: “В Федерації роботодавців ми не відстоюємо особисті інтереси, ми створюємо організацію, яка повинна стати базою для всього бізнесу”.
За словами Дмитра Фірташа, Федерація роботодавців України на сьогодні вже підписала низку угод з державними органами влади – Кабінетом міністрів, Державною податковою адміністрацією, Державною митною службою та державними комітетами.
“На рівні уряду у нас є повне розуміння, як ми будемо працювати. Завдяки нашій співпраці ми можемо донести до уряду ті задачі та проблеми, котрі у нас є. Ми не зацікавлені у критиці влади, а зацікавлені у діалозі та хочемо, щоб у влади було ще одне альтернативне джерело інформації”, – сказав голова ФРУ.

“Ми можемо працювати і уряд готовий допомагати. Немає тієї ваги, якої б ми не могли підняти”, – підкреслив Дмитро Фірташ.