..

 

В Укрінформі відбувся «круглий стіл» «Партнерство, влада та соціально-відповідальний бізнес»

23 трав. 2008

В Києві, 22 травня, Конфедерація роботодавців України та Український Національний комітет Міжнародної торгової палати провели круглий стіл «Партнерство, влада і соціально відповідальний бізнес». Дискусія, в якій взяли участь представники бізнесу, громадських об'єднань, організацій роботодавців, депутатів Верховної ради та профільних міністерств, була присвячена розвитку і перспективам соціальної відповідальності в Україні.
 
«Україна прагне бути соціальною державою, в якій основним пріоритетом є повноцінний і всебічний захист прав людини», - відзначив під час свого виступу Виконавчий Віце-президент Конфедерації роботодавців, Співголова Національної тристоронньої соціально-економічної ради Олексій Мірошниченко.
 
Виступаючи відзначали, що сильну, конкурентоспроможну державу можна побудувати лише на умовах партнерства, діалогу та порозуміння між державою та бізнесом.
 
За словами Президента Українського Національного Комітету Міжнародної торгової палати Володимира Щелкунова, соціальна відповідальність бізнесу починається з виконання законодавства, у тому числі, й податкового. Але нестабільність регуляторних і податкових правил, високий рівень корупції створюють стимули для підприємців залишатися у тіні.
 
Про перспективи розвитку соціальної відповідальності в Україні та
роботу над проектом міжнародного стандарту серії ISO 26000 з соціальної відповідальності розповів присутнім Радник Конфедерації роботодавців, член «Дзеркального комітету» з розробки ISO 26000 від категорії «Індустрія» Родіон Колишко.
 
Враховуючи той факт, що ключові сфери соціальної відповідальності є важливими аспектами державної внутрішньої і зовнішньої політики, учасники круглого столу за наслідками обговорення домовились підготувати резолюцію з рекомендаціями для органів державної влади про першочергові кроки, які сприятимуть розвитку соціальної відповідальності в Україні.
 
За інформацією ІА «Укрінформ»