..

 

МОП прогнозує рекордне зростання безробіття у світі

22 січ. 2013

Чисельність безробітних у світі досягне рекорду в 2013 році – йдеться в доповіді “Глобальні перспективи зайнятості у 2013 році”, що опублікувала сьогодні на своєму офіційному сайті Міжнародна організація праці.

“Невизначені економічні прогнози, неможливість забезпечити адекватні заходи для вирішення існуючих проблем і скорочення інвестицій призвели до спаду попиту на робочу силу”, – заявив генеральний директор МОП Гай Райдер.

У доповіді йдеться, що в минулому році без роботи “сиділи” 6% усього працездатного населення Землі. МОП попереджає, що ці показники зростатимуть. За прогнозами МОП, у цьому році чисельність безробітних зросте по всьому світу на 5 млн. до 202 млн. чоловік.

З початку кризи в 2007 році безробіття по всьому світу зросло на 28 млн. чоловік і до кінця 2012 року склало 197 млн. Свого піку в 199 млн. чоловік чисельність безробітних досягла під час кризового 2009 року. Потім кількість людей, що не мають постійного заняття, скорочувалася, але в 2012 році знову почала зростати.

Автори доповіді Міжнародної організації праці  констатують, що самою незахищеною групою населення є люди молодше 24 років, серед яких роботу не мають 13%. При цьому зростає кількість тих, хто відмовляється від ідеї знайти роботу.

За прогнозами МОП, у 2014 році чисельність безробітних зросте ще на 3 млн., а до 2017 року показник сягне 210,6 млн чоловік. Відсоток безробітних від усього економічно активного населення планети буде триматися на рівні в 6%.

Повна доповідь МОП про глобальні перспективи зайнятості у 2013 році (англ. версія)

Довідка.
Міжнародна організація праці (МОП) входить до складу Організації Об’єднаних Націй. Членами МОП є 150 національних організацій роботодавців із 143 країн світу.