..

 

Відбувся семінар „Модернізація трудового права України в умовах глобалізації”

26 трав. 2008

Питання модернізації трудового права України в контексті глобалізації стало предметом фахового обговорення під час однойменного міжнародного семінару, що пройшов 23 травня ц.р. у приміщенні Міністерства юстиції України. 
Семінар, організовано спільно Посольством Французької Республіки в Україні, Фондом Фрідріха Еберта та Міжнародним бюро праці.
У роботі семінару взяли участь народні депутати, представники центральних органів влади, Верховного Суду України, Конфедерації роботодавців та інших всеукраїнських об’єднань організацій роботодавців, професійних спілок, Національної тристоронньої соціально-економічної ради, а також міжнародні та українські експерти, ЗМІ.
Учасники семінару обговорили питання реформування трудового законодавства, адаптації можливостей запровадження таких змін у трудовому праві, які б сприяли досягненню сталого зростання разом із кількісним та якісним зростанням робочих місць.
Учасники погодилися, що модернізація трудового права – це ключовий чинник для досягнення працівниками та роботодавцями ефективних адаптаційних здібностей. Прагнення до досягнення зазначеної мети повинно враховувати міжнародні стандарти, закріплені в конвенціях МОП та цілі ЄС, якими є повна зайнятість, продуктивність праці і соціальна справедливість.
Учасники семінару отримали добірку матеріалів з міжнародного досвіду реформування трудового законодавства.