..

 

Федерація роботодавців України завершила роботу над Національним реєстром контролюючих органів

19 бер. 2013

ЗАПОРІЖЖЯ, 19 березня 2013 року. Федерація роботодавців України завершила роботу над національним реєстром контролюючих органів і представить його найближчим часом. На його підставі Федерація буде ініціювати перед органами влади скорочення кількості перевіряючих органів та перевірок підприємств. Про це повідомив Голова Ради Федерації роботодавців України Дмитро Фірташ в Запоріжжі під час зустрічі з керівниками та власниками понад 200 великих і середніх підприємств, а також керівництвом Запорізької ОДА.

«На одне велике промислове підприємство за рік потенційно можуть зайти близько 60 різних держорганів з перевірками. Деякі з них – по кілька разів. Доходить до того, що виробництво навіть зупиняється, підприємства змушені простоювати через перевірки», – сказав Дмитро Фірташ.

За інформацією ФРУ, в 2012 році в Україні тільки центральними органами виконавчої влади було проведено 1 млн. 113 тис. перевірок. З них 67 500 закінчилися прийняттям рішень про зупинення, призупинення або обмеження господарської діяльності.

«Федерація роботодавців України має намір скоротити кількість перевірок і тим самим знизити витрати бізнесу на адміністрування. Для цього ми підготували проект Національного реєстру контролюючих органів і найближчим часом його публічно представимо. Є підтримка уряду цього проекту», – повідомив Дмитро Фірташ.

Голова Ради ФРУ наголосив, що сьогодні у бізнесу немає розуміння, представники яких держорганів і коли можуть приходити з перевіркою. «Реєстр контролюючих органів дасть нам можливість говорити про оптимізацію їх кількості та повноважень», – підкреслив Голова Ради ФРУ. За його словами, через 10-15 днів реєстр буде переданий на розгляд уряду. «Кожен підприємець повинен розуміти хто і скільки разів може проводити перевірку підприємств», – сказав Дмитро Фірташ.