..

 

ФРУ підписала Меморандум про співпрацю з Держгірпромнаглядом

29 квіт. 2013

Федерація роботодавців України підписала Меморандум про співпрацю з Державною службою гірничого нагляду та промислової безпеки України. Підписання зазначеного документу відбулось 26 квітня 2013 року, в інформагентстві «Укрінформ». Свої підписи під Меморандумом поставили заступник Голови Ради ФРУ Олексій Мірошниченко та перший заступник голови Держгірпромнагляду Віктор Шайтан.

“Документ готувався досить прискіпливо, оскільки йдеться про взаємодію бізнесу та центральних органів влади. Більше того, ми цей Меморандум будемо рекомендувати територіальним органам Федерації роботодавців України на місцях. Тому що на національному рівні можна відпрацьовувати законодавчу базу, якісь загальні тенденції. Вся безпосередня робота, за великим рахунком, йде в регіонах, на місцях, на підприємствах”, – зазначив заступник Голови Ради Федерації роботодавців України Олексій Мірошниченко.

Олексій Мірошниченко також наголосив на необхідності посилення взаєморозуміння між представниками бізнесу та контролюючими органами.  “Думаю, що реалізація Меморандуму значно поліпшить ситуацію у наших взаємовідносинах. Це повинно позначитись на кількості перевірок і що найважливіше – зменшить кількість нещасних випадків на виробництві, що власне, і є нашою основною метою”, – резюмував Олексій Мірошниченко.

У свою чергу перший заступник голови Держгірпромнагляду Віктор Шайтан сказав, що підписаний Меморандум допоможе службі працювати у напрямку дерегуляції та спрощення певних видів діяльності. “Думаю, що те, що прописано у підписаному між нами документі буде виконуватись з обох сторін і дасть позитивні результати, що будуть виражені перш за все у зменшенні травматизму на виробництві” – підкреслив Віктор Шайтан.