..

 

Долучайтеся до роботи над актуальними професіями для економіки у 2014 році

29 жовт. 2013

Федерація роботодавців України закликає бізнес долучатися до роботи над актуальними професіями для національної економіки у 2014 році.

Відповідно до Державної цільової програми розвитку професійно-технічної освіти на 2010–2015 роки, яка була затверджена урядовою постановою у квітні 2011 року, ФРУ була залучена до процесу розробки та затвердження проектів Державних стандартів професійно-технічної освіти (ДСПТО).

Протягом останніх двох років ФРУ брала активну участь у роботі над проектами та затвердженні близько 100 ДСПТО. У 2014 році перед розробниками стоїть доволі амбітна мета – розробити та затвердити 80 сучасних Державних стандартів професійно-технічної освіти.

З метою вдосконалення процесу розробки та погодження ДСПТО, їх головним розробником, Міністерством освіти і науки України, запропоновано перелік зі 103 професій, а також проект алгоритму їх розробки із орієнтовними часовими рамками цього процесу.

То ж у роботодавців є унікальний шанс включитися в роботу над запропонованими ДСПТО та запропонувати професії, які є актуальними для економіки або ж, навіть, очолити процес їх розробки, зробивши його максимально ефективним та корисним для сучасного рівня розвитку виробництва. 

З переліком проектів Державних стандартів професійно-технічної освіти та проектом алгоритму їх розробки можна ознайомитись на порталі ФРУ, у розділі “ЕКСПЕРТИЗА” http://fru.org.ua/goverment/on_inspection/Pages/default.aspx

Пропозиції до цих проектів приймаються до 1 грудня 2013 року. Відповідальний експерт в ФРУ – Родіон Колишко. Конт. тел. (044) 251-70-21, Rodion.Kolyshko@fru.org.ua