..

 

Проект, профінансований фондом «Буковина», продав першу партію продукції

11 лист. 2013

ЧЕРНІВЦІ, 11 листопада 2013 року. Проект, що отримав фінансування від фонду "Буковина", успішно реалізував першу партію продукції. Рік тому – восени 2012 року – інвестиційний фонд розвитку малого та середнього підприємництва "Буковина" виділив перший мільйон гривень на реалізацію восьми бізнес-ідей. Дві із них запропонували студенти. Студент-третьокурсник Сергій Палагнюк – автор проекту з виробництва органічних добрив з харчових відходів, тирси та інших натуральних матеріалів. Йому знадобилося менше року, щоб поставити свій проект на ноги. Отримавши від фонду "Буковина" 80 тис. гривень, молодий підприємець купив обладнання, випустив і навіть встиг реалізувати першу партію органічних добрив – 450 кг продукції були поставлені за 600 грн.

Також 20-річний Сергій Палагнюк підписав договори про реалізацію в поточному році іще двох тонн добрив в мережу магазинів оптової торгівлі в місті Заліщики Тернопільської області, а також роздрібним споживачам у Чернівцях. Всього, за підсумками поточного року, планується виробництво та реалізація 4 тонн органічних добрив. Такий обсяг був заявлений в бізнес-плані, який Сергій розробив спільно із експертами фонду "Буковина".

Для виробництва добрив підприємство уже отримало близько 2,5 тонн тирси та відходів деревообробки, планується постачання іще 10 тонн сировини. А уже у наступному році підприємство має намір переробити близько 25 тонн органічних відходів. "Ми вже закупили три металевих контейнери, які використовуються для зберігання харчових відходів і добрив. Протягом наступних двох кварталів ми плануємо поставити на внутрішні ринки регіону до 30 тонн добрив", – сказав Сергій Палагнюк.

Окрім того, керівник та власник бізнесу розповів, що розуміє ризикованість діяльності тільки на внутрішньому ринку, тому на підприємстві вже розпочато роботу над пошуком можливостей виходу на ринки сусідніх регіонів. 

"Сьогодні основні наші зусилля спрямовані на пошук нових постачальників сировини. У цьому питанні ми тісно співпрацюємо з департаментом агропромислового розвитку Чернівецької ОДА. Це дозволяє нам досить оперативно проводити моніторинг найбільших овочесховищ, плодосховищ, фруктових баз, ферм, а також підприємств переробної галузі", – розповів Сергій Палагнюк.

 
Довідка.

Інвестиційний фонд з підтримки малого та середнього підприємництва "Буковина" створений у 2012 році за ініціативи та за фінансової підтримки Голови Федерації роботодавців України, Голови Ради Групи компаній Group DF Дмитра Фірташа.

Фонд "Буковина" став першим з фондів у системі Федерації роботодавців України з розвитку малого та середнього бізнесу. Він оперує внесками інвесторів у розмірі 3 млн. гривень.

На початок підприємницької діяльності автори перспективних бізнес-ідей можуть отримати 50-80 тис. гривень, а вже існуючі підприємства можуть залучити пільгове фінансування в обсязі 150-320 тис. гривень під 10-15% річних.