..

 

Президія НТСЕР затвердила план діяльності на 2014 рік

28 січ. 2014

Президія Національної тристоронньої соціально-економічної ради затвердила План заходів із реалізації у 2014 році пріоритетних напрямів діяльності Національної ради на 2013-2015 роки. Відповідне рішення було прийнято на сьогоднішньому засіданні, яке відбулося у приміщенні Федерації роботодавців України.

Серед пріоритетних заходів Ради у 2014 році - подальше реформування податкової системи і системи оплати праці, участь у формуванні державної бюджетної політики, удосконалення та модернізація пенсійного і трудового законодавства, реформування системи охорони здоров’я, збереження національних трудових ресурсів та регулювання процесів трудової міграції, удосконалення державної політики у сфері охорони праці та системи підготовки фахівців з урахуванням потреб економіки.

Крім того, у найближчі роки НТСЕР продовжить розвивати співпрацю з Громадською палатою Російської Федерації, Європейським економічним та соціальним комітетом  (ЄЕСК) та Міжнародною асоціацією соціально-економічних рад і подібних до них інституцій (МАСЕРПІ).

Перше у цьому році засідання Національної ради заплановане на 18 лютого, напередодні Всесвітнього дня соціальної справедливості.

План заходів із реалізації у 2014 році пріоритетних напрямів діяльності Національної ради на 2013-2015 роки, а також перелік питань для розгляду на засіданнях Національної ради та Президії Національної ради в 2014 році будуть оприлюднені додатково.

 
Довідка.

Національна тристороння соціально-економічна рада (НТСЕР) – постійно діючий орган, завданням якого є ведення соціального діалогу. НТСЕР складається з рівної кількості представників сторін профспілок, роботодавців та Кабінету Міністрів України. До основних задач НТСЕР відноситься напрацювання консолідованої позиції соціальних партнерів відносно стратегії економічного та соціального розвитку України, підготовка і представлення узгоджених рекомендацій та пропозицій Президентові України, Верховній Раді та Кабінету Міністрів України.

Відповідно до рішень Президента України, 18 травня 2013 року Головою Національної ради був призначений Голова Федерації профспілок України Юрій Кулик. У 2012 році НТСЕР очолював Голова Ради Федерації роботодавців України Дмитро Фірташ. Секретарем НТСЕР, відповідно до розпорядження Глави держави, був призначений Олександр Шубін.