..

 

Звернення ФРУ до Верховної Ради

25 лют. 2014

Шановні народні депутати України! 

Зараз у всіх нас з'явився шанс побудувати нову країну та отримати конкурентоспроможну економіку. Чи використає Україна цей шанс, залежить і від Верховної Ради України.

Сьогодні перед нами усіма стоїть дуже серйозний виклик. За умов тотальної недовіри в останні роки до органів державної влади, рецесії економіки, незбалансованому держбюджеті потрібні надзвичайно оперативні, але досить продумані кроки для подолання кризових явищ.

Для цього, на нашу думку, необхідно якнайшвидше завершити формування технократичного Уряду з числа професійних фахівців у відповідних сферах. При цьому доцільно забезпечити участь громадських організацій, науковців та об’єднань роботодавців у процесі прийняття кадрових рішень щодо формування Уряду та законодавчих рішень.

У свою чергу Федерація роботодавців України заявляє про свою готовність підтримати український Уряд в його непростій роботі. Для цього ми готові брати активну участь і вносити свій вагомий внесок у справу стабілізації та розвитку національної економіки, пропонувати першочергові необхідні реформи і кроки.

Такими першочерговими завданнями економічного реформування для новоствореного Уряду в Федерації роботодавців України бачать:

1) Ліквідацію корумпованості на всіх щаблях влади та суспільного життя;

2) Негайне реформування судової системи;

3) Безумовне виконання взаємних фінансових зобов’язань державою і бізнесом;

4) Збалансування державного бюджету;

5) Проведення переговорів та обговорення умов з міжнародними фінансовими інституціями для термінового отримання стабілізаційного кредиту для України;

6)  Стабілізацію ситуації на валютному ринку;

7)  Реалізацію кредитно-грошової політики, спрямованої на розвиток вітчизняного виробництва;

8) Запровадження мораторію на перевірки бізнесу з боку всіх контролюючих органів;

9)  Проведення ревізії судових спорів, накладених штрафних санкцій та кримінальних справ за економічні злочини; 

10) Скасування рішень щодо донарахування грошових зобов’язань та застосування штрафів через визнання правочинів нікчемними за надуманими підставами;

11) Проведення дерегуляції, як шляхом ліквідації частини функцій, так і шляхом передачі частини функцій контролюючих органів самоврядним організаціям;

12) Підписання Угоди про зону вільної торгівлі з ЄС, але із додатковим попереднім узгодженням із ЄС необхідності внесення змін до парафованої угоди;

13) Продовження роботи з країнами Митного союзу з метою недопущення виникнення будь-яких обмежень у двосторонній торгівлі;

14) Переорієнтацію державних закупівель на вітчизняного виробника;

15) Гарантування права приватної власності.
 
Крім того, одним із важливих з першочергових завдань для пильної уваги нового Уряду країни бізнес бачить принципову зміну якості підприємницького середовища. Наше основне завдання – зробити умови для ведення бізнесу в Україні комфортними і конкурентоспроможними, зняти інфраструктурні та інституційні обмеження для ділової активності, створити ефективну систему стимулів для інвестування в реальний сектор, в інноваційні проекти і в регіональний розвиток.
 

Всі перераховані вище кроки дозволять зберегти робочі місця, своєчасно виплачувати гідну заробітну плату, забезпечувати соціальний захист працівників і всього населення України.

 
Саме від готовності влади допомогти тим, хто вкладає душу й гроші у власну справу, в кінцевому рахунку залежить економічний розвиток України, а значить і добробут кожного окремого громадянина України та держави в цілому. У свою чергу бізнес рішуче заявляє про готовність до співпраці із владою заради побудови нової економіки та нової України!
 

Президія Ради Федерації роботодавців України