..

 

ФРУ братиме участь у всіх засіданнях урядових комітетів

31 бер. 2014

КИЇВ, 31 березня 2014 року. Федерація роботодавців України братиме участь у всіх засіданнях урядових комітетів, на яких матиме право дорадчого голосу.

В Федерації роботодавців України наголошують, що механізм діяльності урядових комітетів дозволить більш ефективно координувати роботу органів влади з бізнесом та профспілками, а також Верховною Радою України. Попередній розгляд проектів нормативно-правових актів, основних напрямків реалізації державної політики та інших документів, які подаються на розгляд Кабміну, дозволить врегульовувати розбіжності, а також координувати дії всіх сторін та знаходити взаємоузгоджені рішення з багатьох важливих для держави питань.

Сьогодні під головуванням Прем’єр-міністра України відбудеться перше засідання Урядового комітету соціально-економічного розвитку та з питань міжнародного співробітництва.  На засіданні планується, зокрема, розглянути питання внесення змін до законодавства щодо удосконалення державного нагляду та контролю у сфері господарської діяльності, питань загальнообов’язкового державного соціального страхування, а також законодавства про зайнятість населення.

Довідка.

Постанову КМУ «Про утворення урядових комітетів та затвердження їх посадового складу» було прийнята 19 березня цього року, вона передбачає відновлення роботи урядових комітетів.

Згідно з документом, утворюються чотири комітети: Урядовий комітет соціально-економічного розвитку та з питань міжнародного співробітництва (Голова - Прем’єр-міністр України), Урядовий комітет з питань оборони, оборонно-промислового комплексу та правоохоронної діяльності (Голова – Перший віце-прем’єр-міністр України), Урядовий комітет з питань регіонального розвитку (Голова – Віце-прем’єр-міністр України – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України), Урядовий комітет гуманітарного розвитку (Голова – Віце-прем’єр-міністр України).

Засідання урядових комітетів проводяться по мірі необхідності за графіком, затвердженим Премєр-міністром України. Скликає засідання того чи іншого урядового комітету безпосередньо його голова.