..

 

Дмитро Фірташ закликав бізнес в Україні не зупиняти роботу, незважаючи на складну економічну ситуацію

11 квіт. 2014

Голова Ради Федерації роботодавців України Дмитро Фірташ закликав бізнес в Україні не зупинятись та продовжувати працювати, незважаючи на складну економічну ситуацію.

«З початку року українські банки втратили 100 мільярдів гривень депозитів. Це гроші, які перестали працювати на економіку. Тому ключове завдання сьогодні – відродити довіру до української економіки та банківської системи. Бізнесмени своїм прикладом можуть показати, що вірять у майбутнє України. Для цього важливо не зупиняти роботу підприємств та зберегти робочі місця, навіть якщо деякий час знадобиться працювати у збиток», – сказав Дмитро Фірташ. 

За його словами, найбільш незахищеним у складній економічній ситуації є малий та середній бізнес. Серед невідкладних заходів, які можуть підтримати підприємців, є доступ малих та середніх підприємств до державних закупівель. 

«Є практика Росії, Індії, ОАЕ, де малим та середнім підприємствам всередині країни уряд дає гарантовану квоту 10-20% від обсягу держзакупівель на визначені товарні позиції. Для України – це близько 40 мільярдів гривень гарантованих щорічних контрактів для невеликих підприємств всередині країни. Навіть якщо цих грошей зараз немає в бюджеті – контракти можна закласти в банки та отримати під них оборотні кошти під невисокий процент на рівні вартості держзобов‘язань. Це може активізувати кредитування», – відзначив Голова Ради ФРУ.

Голова Ради Федерації роботодавців закликав великий український бізнес  також діяти відповідно до логіки «економічного патріотизму» та максимально закуповувати у вітчизняних компаній. «Якщо є вибір – ми повинні віддавати перевагу вітчизняній продукції. Економічний патріотизм – це основа розвитку внутрішнього ринку всіх розвинених країн», – відзначив Дмитро Фірташ.