..

 

Яких українських товарів торкнеться автономний преференційний торговий режим ЄС

25 квіт. 2014

Мінекономрозвитку на запит від ФРУ надало вичерпну інформацію про перелік продукції, яка буде обкладатися митом або щодо якої будуть застосовуватись нетарифні бар’єри з чітким визначенням ставок мит, а також видів нетарифних бар’єрів відносно кожного виду товарної продукції згідно УКТ ЗЕД. (прим. відповідно до схваленого 14 квітня цього року Радою ЄС рішення про зменшення або скасування митних тарифів з боку ЄС на товари, що походять з України).

З 23 квітня 2014 року Європейський Союз встановив ставки ввізного мита на українську продукцію на рівні, який мав би діяти після запровадження зони вільної торгівлі між Україною та ЄС.

У Міністерстві пояснили, що скасування ввізних мит торкнеться 94,7% від усього обсягу промислових товарів, що відносяться до товарних груп 25-97. Для продукції сільськогосподарської галузі ввізні мита скасують для 83,4% товарів, що відносяться до груп 1-24.

З більш детальною інформацією стосовно дії торгових преференцій ЄС для України можна ознайомитися на сайті Мінекономрозвитку, в підрубриці “Автономний преференційний торговий режим ЄС для України”, у рубриці “Співробітництво між Україною та Європейським Союзом” http://www.me.gov.ua/Documents/MixedList?tag=AvtonomniiPreferentsiiniiTorgovelniiRezhimYesDliaUkraini