..

 

Для свого розвитку роботодавці потребують кваліфікованих кадрів

29 квіт. 2014

Сучасні вимоги ринку праці вимагають більш дієвої та спільної взаємодії між освітою та роботодавцями у сфері підготовки професійних кадрів. На цьому наголошувалось під час засідання круглого столу «Пошук нових механізмів підготовки кадрів  відповідно  до   вимог роботодавців», який днями відбувся в межах галузевого ярмарку вакансій, проведеного в Київському національному університеті технологій та дизайн. Участь у заході взяли керівники провідних підприємств легкої промисловості та фармацевтичної галузі, Київського міського та обласного центрів зайнятості, а також галузевих закладів освіти.

Як зазначив президент Всеукраїнського об’єднання роботодавців легкої промисловості «Укрлегпром» Олександр Соколовський, роботодавці зацікавлені у створенні єдиного галузевого майданчика для конструктивної співпраці з галузевими навчальними закладами легкої промисловості та фармацевтичної галузі усіх рівнів акредитації з метою спільної підготовки компетентних кадрів відповідно до вимог вітчизняного ринку праці. Він акцентував на необхідності щорічного проведення галузевого ярмарку вакансій із залученням  підприємств-роботодавців та навчальних закладів з усіх регіонів України.

У свою чергу, роботодавці легкої промисловості підтвердили наміри щодо конкретних напрямів взаємодії з Київським національним університетом технологій та дизайну у сфері підготовки кадрів через підписання Меморандуму про співробітництво та координацію дій. «Меморандум укладено з метою створення сприятливих умов для розвитку легкої промисловості й забезпечення галузі висококваліфікованими робітничими та інженерно-технічними кадрами», - поінформувала голова правління Асоціації «Укрлегпром» Валентина Ізовіт.

Значну увагу  учасники дискусії приділили питанням формування державного замовлення на підготовку кадрів, залучення роботодавців до навчального процесу, спільної розробки  галузевих стандартів і навчальних планів, проведення  тематичних тренінгів та семінарів з метою оптимального поєднання наукових знань і практики, організації спільних науково-прикладних досліджень для модернізації підприємств.

Також під час круглого столу понад 30 підприємств-роботодавців легкої та фармацевтичної промисловості презентували свою діяльність для учнів, студентів і випускників галузевих професійно-технічних училищ та Київського національного університету технологій та дизайну.