..

 

Завдяки зусиллям Конфедерації роботодавців України найближчим часом буде відшкодована заборгованість по ПДВ металургійним підприємствам

27 черв. 2008

25 червня 2008 року відбулось засідання керівництва Державної податкової адміністрації України, узгоджувальної робочої групи Українського союзу промисловців і підприємців, а також представників організацій роботодавців та бізнесу.
 
Під час засідання було розглянуте найбільш болючі питання у взаємовідносинах між бізнесом та податківцями, серед яких незадовільний стан відшкодування експортного ПДВ підприємствам України та проблемні питання оподаткування прибутку підприємств.
 
Завдяки зусиллям Конфедерації роботодавців України, окремим пунктом порядку денного стало питання «про стан відшкодування ПДВ по об’єднанню підприємств «Металургпром». Як доповів директор Департаменту податкового контролю юридичних осіб ДПА України - Ігор Заглада - найвагомішу частку невідшкодованого ПДВ по більшості підприємств об’єднання «Металургпром» становить поточна заборгованість за травень 2008 року, яка буде відшкодована найближчим часом.
 
Представник Конфедерації роботодавців України відзначив позитивні зрушення в ситуації, що склалася, але в той же час звернув увагу податківців на те, що згідно даних, наданих Федерацією металургів України, ДПА  відшкодувало лише близько 56% від заявлених до відшкодування сум.
 
Також він наголосив, що при значному обсязі експорту продукції підприємств гірничо-металургійного комплексу, стабільність їх роботи прямо залежить від обсягу та темпів відшкодування ПДВ, та закликав податківців до подальшої співпраці у вирішенні цього питання.