..

 

Металурги затвердили 11 нових професійних стандартів

30 жовт. 2014

Галузева рада Федерації металургів України розробила та затвердила 11 професійних стандартів професій, що мають найбільший попит у металургійній сфері. Ознайомитися з ними можна у розділі "Розвиток трудового потенціалу".

Ці професійні стандарти були розроблені підприємствами, що входять до структури холдінгу "Метінвест", та пройшли обговорення з усіма крупними підприємствами галузі.

Враховуючи досвід реалізації попередніх професійних стандартів, Федерація роботодавців України вживатиме зусиль для того, щоб освітні стандарти, починаючи з 2015 року, містили відповідні положення професійних стандартів, що має позитивно позначитися на працевлаштуванні випускників та підвищення продуктивності їх праці.

За сприяння Інституту професійних кваліфікацій професійні стандарти будуть розміщені на сайті Репозитарію професійних кваліфікацій.

Довідка.
21 вересня 2012 року на засіданні Ради Федерації металургів України було прийнято рішення про створення першої в Україні галузевої ради з розробки професійних стандартів і стратегії розвитку професійних кваліфікацій. До складу галузевої ради ввійшли представники Федерації металургів України та керуючих компаній підприємств гірничо-металургійного комплексу України, серед яких: "МЕТІНВЕСТ ХОЛДІНГ", Індустріальний союз Донбасу, Корпорація "Інтерпайп", Арселор Міттал Кривий Ріг, ЄВРАЗ та Компанії Ferrexpo. Також до роботи ради долучилися представники Інституту професійно-технічної освіти НАПН України, Приазовського державного технічного університету, Національної металургійної академії України (НМетАУ), Дніпродзержинського державного технічного університету та Донецького національного технічного університету (ДонНТУ).
 

Головою галузевої ради було обрано генерального директора Федерації металургів України Сергія Притоманова.