..

 

ФРУ разом із ДФС та учасниками ринку волоських горіхів працюють над ліквідацією корупції у цьому бізнесі

11 груд. 2014

Федерація роботодавців України разом із Державною фіскальною службою та учасниками ринку волоських горіхів працюють над ліквідацією корупції у цьому бізнесі. В середу, 10 грудня, в Державній фіскальній службі відбулася робоча нарада під головуванням першого заступника Голови ДФС Володимира Хоменка, присвячена врегулюванню проблемних питань на ринку волоських горіхів.

Відкриваючи засідання, Володимир Хоменко відзначив що у попередні роки ринок волоських горіхів в Україні був максимально корумпованим. Володимир Хоменко заявив, що поставив для себе і своїх підлеглих задачу повністю його легалізувати, що дозволить забезпечити суттєві надходження до бюджетів, а також дозволить повернути значні суми валютної виручки, а у подальшому розвивати бізнес з вирощування волоських горіхів навіть на державному рівні.

Учасники ринку розповіли про проблеми, які виникають у них під час експорту горіхів, зокрема, про факти блокування легального експорту, передусім з боку СБУ та Прокуратури.

З зазначеного приводу Володимир Хоменко зауважив, що не дозволить представникам будь-яких відомств "загнати" ринок назад в "тінь" та доручив створити групи для проведення службових розслідувань по вказаних учасниками ринку фактах.

У свою чергу директор економічного департаменту ФРУ Сергій Салівон висловив подяку керівництву ДФС, та персонально Володимиру Хоменку,за реальні кроки щодо детінізації ринку волоських горіхів. При цьому Сергій Салівон зауважив, що для повного врегулювання окресленої проблеми потрібно внести зміни до Податкового кодексу. Відповідні пропозиції Федерація роботодавців України надавала ДФС на початку грудня.

Підсумовуючи результати засідання, Володимир Хоменко наказав створити робочу групу, яка має вже найближчим часом узагальнити подані пропозиції та передати їх на відпрацювання до ДФС.