..

 

ФРУ та ДФС домовились про співпрацю у визначенні реальної мінімальної вартості імпортованої продукції на базі даних українських виробників

24 груд. 2014

Федерація роботодавців України та Державна фіскальна служба України домовились про співпрацю у визначенні реальної мінімальної вартості імпортованої продукції на базі даних українських виробників, що буде надаватися Федерацією. Такої домовленості було досягнуто під час робочої зустрічі генерального директора ФРУ Руслана Іллічова, заступника Голови Державної фіскальної служби Анатолія Макаренка, а також фахівців ДФС та представників підприємств-членів ФРУ.

"Використання митною службою цінових даних на українську продукцію, які надаватимуться представниками різних сегментів ринку, дозволить підтримати конкурентоспроможність наших виробників та захистити національний ринок від "сірого" імпорту", - зазначив генеральний директор ФРУ Руслан Іллічов.

Крім того, всі учасники зазначеної робочої зустрічі схвально підтримали ідею представників підприємств запросити на наступну робочу зустріч ще й керівників інших державних органів, які здійснюють функції контролю під час митного оформлення товарів. Як відзначили представники підприємств, у них зібралося чимало запитань та претензій передусім не до митниці, а саме до роботи цих контролюючих органів.

Під час зустрічі представники ФРУ та ДФС також наголошували на необхідності внесення змін до закону про створення вільної економічної зони на тимчасово окупованій території України, що визначає особливості економічної діяльності у Криму і Севастополі. Необхідність вдосконалення закону стала очевидною за підсумками його практичної дії протягом трьох місяців. Цей закон набрав чинності з 27 вересня 2014 року.

 
Довідка.
21 жовтня 2014 року відбулася перша робоча зустріч заступника Голови Ради ФРУ Дмитра Олійника, заступника Голови ДФС Анатолія Макаренка, фахівців Державної фіскальної служби та представників підприємств-членів ФРУ. За підсумками цієї зустрічі було підписано меморандум. У документі зазначається, що ФРУ та ДФС спільно працюватимуть над удосконаленням нормативно-правових актів у митній сфері, зокрема, у питаннях митного оформлення вантажів при здійсненні зовнішньоекономічних операцій, створенням механізмів профілактики та протидії корупції з боку посадових осіб держорганів. Для цього установами будуть проводитись регулярні робочі зустрічі.