..

 

Прем’єр доручив прискорити ліквідацію контролюючих органів

12 трав. 2015

КИЇВ, 12 травня 2015 року. Федерації роботодавців України вдалося прискорити ліквідаційні процеси з ліквідації контролюючих органів, які ще 8 місяців тому, згідно із урядовою постановою №442 мали бути ліквідованими. Під час наради у Кабміні, напередодні травневих свят, Прем'єр-міністр доручив низці керівників центральних органів виконавчої влади прискорити процес припинення відповідних органів.

"Міністру КМУ Ганні Онищенко провести нараду за участю голів комісій з реорганізації та ліквідації центральних органів виконавчої влади з метою вироблення заходів, необхідних для прискорення процесу припинення відповідних органів" – йдеться у протоколі наради під керівництвом прем'єра. У документі також йдеться про те, що Мінекономрозвитку, МВС, Мінприроди, ДРС, ДФС та Нацдержслужба повинні вжити невідкладних заходів для завершення процедури реорганізації та ліквідації центральних органів виконавчої влади, які припиняються відповідно до інших раніше прийнятих рішень.

Більше половини контролюючих органів, що попали під ліквідацію, й досі не мають навіть ліквідаційних комісій, а сама процедура ліквідації може затягнутися на роки. На цьому неодноразово під час засідань уряду або у своїх зверненнях наголошували в Федерації роботодавців України. "Формально в Україні - мораторій на проведення перевірок бізнесу. Але це не заважає проводити перевірки держорганам, а тим більше тим, які перебувають у стані ліквідації" – прокоментував під час одного із чергових засідань уряду заступник Голови Ради ФРУ Олексій Мірошниченко.

За даними моніторингу ситуації з перевірками підприємців під час дії мораторію, який провела ФРУ, лідерами по плановим перевіркам серед органів, що перебувають у стані ліквідації, стали - Державна служба гірничого нагляду та промислової безпеки (6 373 планові перевірки), Державна інспекція з питань захисту прав споживачів (2 400) і Державна санітарно-епідеміологічна служба (2 169). Такі органи провели у другому півріччі 2014 року майже чверть від усіх проведених планових перевірок, а саме 14 тис. 392 перевірки.