..

 

МВФ та ФРУ обмінялися думками щодо стану економіки України

15 трав. 2015

КИЇВ, 15 травня 2015 року. В ході зустрічі делегації ФРУ з керівником місії МВФ в Україні паном Ніколаєм Георгієвим та Постійним представником МВФ в Україні Жеромом Ваше, яка відбулася сьогодні, сторони обмінялися думками щодо економічного становища України, дій органів влади та перспектив виходу з кризи.

Зокрема, заступник Голови Ради Федерації роботодавців України Дмитро Олійник в черговий раз наголосив про необхідність впровадження відкритості у роботі Державної фіскальної служби та висловив надію, що її буде досягнуто при новому керівництві ДФС. За його словами, інтереси ФРУ та МВФ у даному питанні мають співпадати, адже український бізнес є таким самим кредитором державного бюджету, як і МВФ.
 

За оцінками ФРУ на початок квітня держава заборгувала платникам податків понад 36 млрд. грн. переплачених податків. Загальна ж сума кредитування бізнесом бюджету наблизилася до 100 млрд. грн., збільшившись з початку 2014 р. на 35 млрд. грн. При цьому представники ФРУ заявили про свій обережний оптимізм, з яким вони сприйняли заяву нового керівника ДФС щодо його намірів домагатися збільшення бюджетного ресурсу на відшкодування ПДВ для вирішення зазначеної проблеми.

 
Представники МВФ прийняли зазначену інформацію до уваги. При цьому висловили  надію, що українська економіка вже пройшла "дно" свого падіння, а у другій половині 2015 р. можна очікувати поступового початку її пожвавлення.
 

Для Федерації роботодавців України подібні зустрічі з представниками МВФ вже стали традиційними і проводяться щорічно починаючи з 2010 року.