..

 

У Києві відбувся Український форум бізнесу, що об'єднав ділову спільноту з усієї України

18 бер. 2016

КИЇВ, 18 березня 2016 року. У Києві відбувся Український форум бізнесу, що об'єднав ділову спільноту з усієї України. Захід зібрав майже тисячу представників бізнесу, які консолідувалися заради економічного зростання держави.
 
Співорганізаторами Форуму виступили великі та впливові ділові і громадські об'єднання: Рада підприємців при Кабінеті Міністрів України, Федерація роботодавців України, Український союз промисловців і підприємців, Об'єднання «Українська Бізнес Ініціатива», Торгово-промислова палата України, Громадянська платформа «Нова країна», Громадське об'єднання «Україна - це я».
 
Український форум бізнесу об'єднав суспільні сили, які прагнуть зупинити поглиблення соціально-економічної кризи та деградацію промислового комплексу країни. Бізнесова спільнота консолідувалася навколо єдиної мети - економічне зростання держави і добробут населення.
 
На основі пропозицій бізнесу, аналітиків, експертів і громадських організацій на Форумі запропоновано Президенту України, Верховній Раді та Кабінету Міністрів План невідкладних заходів із подолання соціально-економічної кризи та підготовки стратегії подальшого розвитку країни. Серед пріоритетів плану – безпека підприємництва та захист прав власності, стимулювання притоку інвестицій в Україну, підтримка реального сектору економіки, фіскальна політика, доступ до фінансового ресурсу, підтримка експорту, адаптація до умов Зони вільної торгівлі Україна-ЄС, ефективне управління державною власністю. Зазначений План має стати основою Програми діяльності уряду на 2016-2017 роки.
 
Також на Форумі утворена Стратегічна Рада Українського форуму бізнесу – спільна інтелектуальна платформа для формування і доведення до української влади консолідованої позиції українського бізнесу. Цей орган буде представляти позицію ділової спільноти у роботі з фракціями політичних партій, депутатськими групами у Верховній Раді, іншими гілками влади, громадянським суспільством. Стратегічна Рада буде здійснювати експертний та громадянський контроль за діями влади на відповідність інтересам розвитку національного товаровиробника, інтеграції країни в європейський економічний простір, позиціонування інтересів вітчизняного бізнесу у світі.
 
Одним з першочергових завдань для Стратегічної Ради стане підписання з українським парламентом Меморандуму про взаєморозуміння та співробітництво між фракціями політичних партій і депутатськими групами у Верховній Раді та Українським форумом бізнесу. Також протягом наступних трьох місяців між бізнесом і владою буде узгоджена Програма прискореного економічного зростання та модернізації України на 2016 – 2025 роки.
 
На Форумі український бізнес запропонував владі і суспільству новий суспільний договір, в якому бізнес бере на себе відповідальність за економічне зростання країни, влада забезпечує умови цього зростання, а суспільство контролює дії влади і бізнесу.
 
Учасники Українського форуму бізнесу також звернуться до бізнес-спільноти та громадянського суспільства Нідерландів із проханням підтримати на референдумі 6-го квітня ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Причиною звернення стала стурбованість повільною реалізацією угоди про зону вільної торгівлі між Україною та ЄС. Проведення референдуму у Нідерландах щодо асоціації України з ЄС, відкладання на невизначений термін надання Україні безвізового режиму, попри оптимістичні заяви європейських чиновників і політиків, сприймається як певна загроза для України на шляху європейської інтеграції.