..

 

ФРУ підписала Меморандум про співпрацю з парламентськими фракціями та групами

1 квіт. 2016

Реальний діалог з народними депутатами розпочато. Сьогодні у Верховній Раді Федерація роботодавців України підписала Меморандум про співпрацю з представниками парламентських фракцій та груп. Також свої підписи під меморандумом поставили керівники найбільших бізнес-асоціацій, що представляють реальний сектор економіки нашої країни. Від Федерації роботодавців документ підписав заступник Голови Ради ФРУ Дмитро Олійник.
 
Мета укладеного Меморандуму – спільна розробка плану дій подолання економічної кризи в країні, боротьба з корупцією, формування професійного уряду, який прислухатиметься до бізнесу, та законодавчо підтримуватиме вітчизняних виробників.
 
Федерація роботодавців представила своє бачення співпраці в рамках цього Меморандуму. Дмитро Олійник наголосив, що Федерація вже має такий план дій, розроблений найкращими світовими фахівцями –План Модернізації України. Він був презентований на з'їзді Федерації роботодавців у грудні 2015 року та повторно представлений на нещодавньому Українському Форумі бізнесу у Києві.
 
Цей документ складається з трьох частин:
1. Програма модернізації України до 2025 року. Це бачення європейських та українських експертів реформ у семи сферах: протидія корупції, охорона здоров'я, економіка, оподаткування та фінанси, євроінтеграція, конституційне право та дотримання законів;
2. Цілі реформ на 10 років, які визначили роботодавці, профспілки, спільно з українськими вченими та Агентством модернізації України, в роботі якого взяли участь експерти з Австрії, Німеччини, Франції, Польщі, Великобританії, Швейцарії;
3. План модернізації України на найближчі 5 років. Його склали українські роботодавці спільно з профспілками та провідними українськими науковцями. В Плані, зокрема, складений рейтинговий список із 200 перспективних товарних позицій, за якими спостерігається сталий приріст обсягів світової торгівлі і за якими Україна могла б бути конкурентною на світовому ринку.
 
Заступник голови Ради Федерації роботодавців Дмитро Олійник висловив сподівання, що сьогоднішнє підписання Меморандуму про співпрацю з народними обранцями дасть змогу втілити цей План у життя та почати реалізовувати його якнайшвидше.