..

 

ФРУ назвала 10 найбільш гострих проблем для бізнесу і 10 відомств, з якими у підприємців виникають складності

24 трав. 2016

КИЇВ, 24 травня 2016 року. Федерація роботодавців України назвала 10 найбільш гострих проблем для бізнесу і 10 відомств, з якими у підприємців виникають складності починаючи з січня 2016 року.

Найбільш гострими для бізнесу залишаються податкові питання, валютне регулювання і відсутність будь-якої відповідальності чиновників за незаконні рішення або бездіяльність.

У списку держорганів, з якими у бізнесу виникає найбільша кількість складнощів, підприємці назвали Державну фіскальну службу, Національний банк України і Міністерство внутрішніх справ України. Такі дані були оприлюднені сьогодні під час засідання Ради Федерації роботодавців України.

 У ФРУ зазначили, що з початку року Федерація врегулювала шість системних питань, що дозволило бізнесу в масштабах країни заощадити 23,2 млрд. гривень і що можна порівняти з 1% ВВП.

"Сьогодні бізнес втрачає багато ресурсів і часу на подолання складнощів, які виникають у стосунках з владою. Це означає, що багато втрачає і економіка країни. Наше завдання як Федерації роботодавців, налагодити ефективний діалог з владою, щоб партнерство бізнесу і уряду допомагало економіці швидше розвиватися, державі ставати сильнішими. Ми сподіваємося, що нинішній уряд не повторюватиме помилки попереднього, і буде прислухатися до думки бізнесу, його бачення розвитку економіки, викладене в Плані модернізації України", - зазначив під час засідання заступник Голови Федерації роботодавців України Дмитро Олійник.

Джерело fru.org.ua