..

 

Позиція Конфедерації роботодавців України щодо деяких аспектів роботи НТСЕР

25 січ. 2017

Конфедерація роботодавців вважає критично необхідним повноцінне відновлення роботи Національної трьохсторонньої соціально-економічної ради для ефективного ведення соціального діалогу в Україні та вирішення актуальних проблем економічного та соціального розвитку держави.
Саме тому, ми наполягаємо на тому, щоби у своїй роботі ці та інші трьохсторонні органи діяли відповідно до духу та букви закону і принципів соціального діалогу.
У зв’язку з цим хотіли б чітко акцентувати на своїй позиції:
Конфедерація роботодавців України повністю підтримує розроблені пріоритетні напрямки діяльності Національної ради на 2017 рік. І готова до дискусії з цього питання.
Конфедерація роботодавців України готова затвердити виконання Плану заходів 2016 року.
Разом з тим, змушені висловити заперечення з приводу принципових кадрових питань. Зокрема мова іде про процедуру переобрання голови НТСЕР зі сторони роботодавців. Відповідно до листа СПО роботодавців (лист № 16-2-0927/7 від 27.12.2016 р.), який надсилався до секретаріату НТСЕР, засідання СПО роботодавців 22.12.2016 року, на якому було прийняте рішення щодо визначення співголови НТСЕР від сторони роботодавців, відбувалося з грубим порушенням чинного законодавства України та статутних документів СПО роботодавців на національному рівні. В силу неправомірності прийнятих рішень СПО сторони роботодавців на національному рівні від 22.12.2016 року, Конфедерація роботодавців України має намір оскаржувати зазначені рішення в судовому порядку.  
У зв’язку з очевидною суперечливістю даного питання, приймаючи до уваги необхідність повноцінного запуску роботи НТСЕР, Конфедерація роботодавців України також ініціює передачу черги на головування НТСЕР соціальним партнерам – профспілкам.