..

 

Круглий стіл «Реформа оплати праці. Перші результати та подальші дії»

21 лют. 2017

Олексій Мірошниченко, Перший заступник Голови Спільного представницького органу сторони роботодавців на національному рівні, Виконавчий Віце-президент Конфедерації роботодавців України взяв участь у круглому столі «Реформа оплати праці. Перші результати та подальші події», проведення якого ініціювала Федерація профспілок України в Всесвітній день соціальної справедливості.

Учасники круглого столу обговорювали питання реальної картини становища на ринку праці,  реформи тарифної системи оплати праці  на законодавчому рівні,  пенсійну реформу, проблеми справедливого розподілу результатів праці, усунення нерівності в оплаті праці керівників і так званої «зрівняловки», яка відбулася після підвищення мінімальної заробітної плати та багато інших.

 «Тарифна система оплати  праці в Україні себе вичерпала і є гальмом, стримуючим фактором. Не можливо «зрівнювати» різну професійну підготовку одним розміром оплати, це де мотивує кваліфіковану працю. Ми повинні також брати до уваги і регіональні, і галузеві фактори. Особливо хочу звернути увагу до порядку перевірки  Державною інспекцією праці у зв’язку з новим розміром мінімальної заробітної плати, величезними штрафами та безпрецедентними повноваженнями інспекторів – це прямий шлях до  збільшення корупції в державі. Наше завдання реалізувати ефективну реформу оплати праці, спрямовану на підвищення рівня трудових доходів, рівня життя та престижності кваліфікованої праці в Україні», - зазначив в своєму виступі Олексій Мірошниченко.

26 листопада 2007року  Генеральна Асамблея  Організації Об’єднаних Націй проголосила 20 лютого – Всесвітнім днем соціальної справедливості та запропонувала всім державам–членам присвятити цей день проведенню на національному рівні конкретних заходів в інтересах соціального розвитку.