..

 

Прем'єр-міністр: Ми почали рух на зменшення дефіциту Пенсійного фонду

21 бер. 2017

Підвищення удвічі мінімальної заробітної плати з 1 січня вже дає наповнення бюджету Пенсійного фонду більше ніж на 30% з випередженням плану, що забезпечить скорочення його дефіциту. Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман в ефірі телеканалу ICTV.

"У нас є 142 млрд. дефіциту Пенсійного фонду. Це кошти, які треба виплачувати пенсіонерам, а їх поки що у Пенсійного фонду немає. Ті реформи, які ми прийняли з 1 січня, у тому числі по заробітній платі [збільшення удвічі мінімальної заробітної плати], вже дають наповнення бюджету Пенсійного фонду більше ніж на 30% з випередженням плану. Це означає, що ми почали з вами рух на зменшення дефіциту Пенсійного фонду", - повідомив Прем’єр-міністр.

Він наголосив, що у 2017 році Уряд запропонує пенсійну реформу, що буде чесною та забезпечить справедливість і підвищення пенсій в Україні.

"Ви побачите, кожен з вас, хто сьогодні на пенсії, як вона позначиться на вашій пенсії, і запевняю - для більшості українських громадян це приведе до підвищення пенсій", - підкреслил Прем’єр-міністр.

"Та система, яку ми пропонуємо, дасть можливість, щоби дефіцит Пенсійного фонду був - нуль, а все, що додатково заробляємо, направляти на підтримку українських пенсіонерів. Це надзвичайно важливий крок, який ми зробимо у цьому році, хто би що нам не блокував - це їхня справа. Ми будемо йти вперед і будемо все робити для того, щоб вирішувати проблеми, які накопичувалися десятиріччями", - наголосив Володимир Гройсман.

Источник http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=249831171&cat_id=244274130