..

 

Рада скасувала обов'язкове використання печаток

24 бер. 2017

Верховна Рада у другому читанні прийняла закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання печаток юридичними особами та фізичними особами - підприємцями.

За ухвалення відповідного законопроекту проголосували 226 народних депутатів, пише LIGA.net.

Законопроектом пропонувалося виключити із законодавства вимоги про обов'язкове використання печаток, незалежно від їх наявності у суб'єктів господарювання, а також можливість визнання документа недійсним у зв'язку з відсутністю відбитка печатки.

Виключається необхідність використання печаток у взаєминах суб'єктів господарювання з державними органами та органами місцевого самоврядування і встановлюється адміністративна відповідальність за вимагання держорганом або органом місцевого самоврядування наявності відбитка печатки на офіційному документі.

Відповідно до закону, суб'єкт господарювання має право використовувати у своїй діяльності печатку, але її використання не є обов'язковим. Наявність або відсутність відбитку печатки підприємства на документі не створює юридичних наслідків.

Закон також встановлює, що виготовлення, продаж або придбання печаток здійснюється без отримання будь-яких документів дозвільного характеру.


Джерело    http://www.epravda.com.ua/news/2017/03/23/623006/