..

 

ЄБРР має намір вкласти $30 млн в Україну через новий інвестфонд Horizon Capital

27 бер. 2017

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) може вкласти до $30 млн у фонд прямих інвестицій Emerging Europe Growth Fund III, L. P. (EEGF III, Делавер, США), який запускається Horizon Capital Advisors, LLC для інвестицій переважно в Україну і Молдову.

Як йдеться у повідомленні ЄБРР, рада директорів планує розглянути цей проект на засіданні 4 травня, передає Інтерфакс-Україна.

Згідно з документом, цільовий розмір фонду – $150 млн.

Передбачається, що основним об'єктом інвестицій EEGF III стануть малі та середні зростаючі підприємства.

В інформації також вказується, що співінвестором фонду може виступити Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР).

ЄБРР відзначає, що фонд EEGF III слідує за раніше створеними Horizon Capital фондами EEGF і EEGF II.

Нагадаємо, що в червні 2016 року Американська урядова організація з фінансування розвитку OPIC (Overseas Private Investment Corporation) повідомила про надання до $37,5 млн фонду EEGF III, запущеного Horizon Capital терміном до 10 років. OPIC вказувала, що фонд має намір здійснювати інвестиції шляхом купівлі міноритарної частки в таких компаніях. У той же час, при необхідності, можливе також надання стартового капіталу, повний викуп компаній або участь у приватизації.

В середині березня 2017 року інформацію про можливість вкладення до $20 млн у EEGF III опублікувала Міжнародна фінансова корпорація (IFC) з групи Світового банку, яка є інвестором EEGF II. Її рада директорів планує розглянути цей проект на засіданні 28 квітня.

Horizon Capital була заснована в 2006 році чотирма партнерами, які почали свою співпрацю з інвестиційного фонду Western NIS Enterprise Fund (WNISEF), який був створений в 1994 році з капіталом $150 млн для України та Молдови. Тепер засновником і головним виконавчим директором Horizon Capital є Олена Кошарна, офіси Horizon Capital розташовані в Києві і Чикаго.

Компанія керує фондами прямих інвестицій WNISEF, EEGF (створений в 2006 році з капіталом $132 млн) і EEGF II (створений у 2008 році з капіталом $370 млн). Кошти зазначених фондів інвестуються компанією у проекти в Україні, Молдові та Білорусі.


Джерело http://biz.nv.ua/ukr/economics/jebrr-maje-namir-vklasti-30-mln-v-ukrajinu-cherez-novij-investfond-horizon-capital-851813.html