..

 

Держтуризмкурортів та Федерація роботодавців у сфері туризму підписали Меморандум про співробітництво

10 вер. 2008

Державна служба туризму і курортів та Всеукраїнська Федерація роботодавців у сфері туризму України (ФРТУ) підписали Меморандум про співробітництво.

Від імені Державної служби туризму і курортів документ підписав Голова Державної служби туризму і курортів Анатолій Пахля, від імені Всеукраїнської Федерації роботодавців у сфері туризму України (ФРТУ) документ підписав Голова Ради Всеукраїнської Федерації роботодавців у сфері туризму України (ФРТУ) Павло Цируль.

Анатолій Пахля та Павло Цируль зазначили, що Меморандум укладено з метою організації широкого співробітництва між Держтуризмкурортів та ФРТУ щодо виконання програми діяльності Уряду України та планів роботи Державної служби туризму і курортів в частині розвитку туризму і курортів в Україні, координація дій з належної підготовки української туристичної індустрії до проведення у 2012 р. фінальної частини чемпіонату Європи з футболу, а також у розвиток проголошених Кабінетом Міністрів України пріоритетів щодо формування ефективної співпраці між органами влади та неурядовими (громадськими) організаціями, зокрема організаціями роботодавців.

Згідно документу, співробітництво між Державною службою туризму і курортів та Всеукраїнською Федерацією роботодавців у сфері туризму України (ФРТУ) здійснюватиметься в багатьох напрямах формування та реалізації державної політики в сфері туризму і курортів. Сторони зокрема домовилися про взаємні консультації та обмін інформацією з питань розвитку туристичної сфери, проведення спільних нарад, «круглих столів», засідань, семінарів, конференцій тощо, впровадження спільних проектів щодо рекламно-інформаційної підтримки внутрішнього та в’їзного туризму.

На виконання досягнутих домовленостей Голова Ради Всеукраїнської Федерації роботодавців у сфері туризму України (ФРТУ) Павло Цируль передав Голові Державної служби туризму і курортів Анатолію Пахлі проект Концепції розвитку сфери туризму і курортів України „Національна туристична доктрина”, що розроблений фахівцями ФРТУ на основі узагальнення кращого світового досвіду та врахування національних особливостей розвитку туристичного ринку.

 

Довідково:

Державна служба туризму і курортів (Держтуризмкурортів) є урядовим органом державного управління, який діє у складі Міністерства культури і туризму України і йому підпорядковується.

Всеукраїнська Федерація роботодавців у сфері туризму України (ФРТУ) створена відповідно до Закону України «Про організації роботодавців» та зареєстрована у Міністерстві юстиції України 30 січня 2008 року. Основною метою діяльності ФРТУ є представлення та захист інтересів своїх членів для створення високорентабельної туристичної, готельної та санаторно-курортної галузі, покликаної забезпечити потреби внутрішнього і міжнародного туризму з урахуванням особливостей розвитку природнокліматичного, рекреаційного, соціально-економічного і історико-культурного потенціалу України. Голова Ради ФРТУ Павло Цируль є членом Національної тристоронньої соціально-економічної ради при Президентові України.

 

За повідомленням прес-служби Всеукраїнської Федерації роботодавців
роботодавців в сфері туризму України
www.frtu.org.ua