Звіт: Щорічна оцінка ділового клімату України: 2016 року. За результатами національного опитування малого та середнього бізнесу

1 серп. 2017

Аналітичний звіт «Щорічна оцінка ділового клімату 2016: основні результати» - аналітичний документ, який готується експертами Програми USAID «Лідерство в економічному врядуванні» у рамках виконання завдання з розробки та запровадження національного інструменту моніторингу й оцінки стану ділового клімату для малого та середнього бізнесу. Регулярне проведення такого моніторингу та оцінювання є невід’ємною складовою процесу розробки й впровадження заходів політики сприяння розвитку малого та середнього підприємництва в Україні. 
У цьому документі представлено основні результати другої «Щорічної оцінки ділового клімату», проведеної за 2016 рік. У звіті представленоІндекс ділового клімату, спеціально розроблений експертами Програми USAID «Лідерство в економічному врядуванні» для «Щорічної оцінки ділового клімату», який показує динаміку змін бізнес-клімату в країні. Також цей звіт включає оцінку якості основних складових бізнес-середовища представниками малого та середнього бізнесу, аналіз ділових очікувань та планів МСП як на коротко-, так і довгострокову перспективи, «рейтинг» перешкод, з якими стикаються МСП у своїй діяльності та «рейтинг» очікуваних реформ для покращення ділового середовища. Аналіз основних проблем у різних сферах державного регулювання, з якими стикаються МСП, та кількісна оцінка того, скільки коштує для МСП дотримання регуляторних вимог, є частиною цього звіту.



Теги: малий та середній бізнес , діловий клімат , ділове середовище , фінансово-економічна ситуація