..

 

Роботодавці країни розглянули проект держбюджету на 2009 рік та вплив світової фінансово-економічної кризи на економіку України

2 жовт. 2008

Відбулось засідання Сторони роботодавців Національної тристоронньої соціально-економічної ради. У засіданні взяли участь представники практично всіх всеукраїнських об`єднань організацій роботодавців – членів Національної ради, а також представники Міністерства фінансів, Міністерства праці та соціальної політики, Секретаріату Президента України.
 
Головними питаннями, які розглядались на засіданні, були: відповідність проекту Закону про Державний бюджет України на 2009р. потребам українського бізнесу та вплив світової фінансово-економічної кризи на економіку України.
 
З презентацією проекту бюджету на 2009 рік виступив заступник Міністра фінансів Володимир Матвійчук і зробив ґрунтовний економічний огляд.  Презентований проект бюджету на 2009 рік викликав багато запитань та зауважень з боку роботодавців країни. Зокрема, відсутність ряду показників необхідних для ведення та планування бізнесу на наступний рік, і різкий стрибок соціальних витрат тощо.
 
«Нема ціни на газ. Нема ціни на енергоносії. Як ми можемо планувати роботу, коли ці показники на 2009 рік ще не визначені?» - наголосив Голова Федерації роботодавців у сфері туризму Павло Цируль. «Ми маємо працювати, підвищувати заробітну плату, створювати робочі місця. Виходить так, що ви жарте, а риба буде?», - запитував Олексій Мірошниченко, Виконавчий Віце-президент Конфедерації роботодавців України, і додав: «необхідно думати про створення національної програми захисту внутрішнього ринку і підтримки вітчизняного виробника, особливо під час світової фінансової кризи та в умовах вступу у СОТ».
 
З окремою презентацією можливих наслідків для України світової фінансової кризи виступив Олег Шевчук, народний депутат України, Голова Всеукраїнського об`єднання організацій роботодавців у сфері телекомунікаційних та інформаційних технологій. Під час презентації Олег Шевчук звернув увагу присутніх на катастрофічні наслідки, які очікують український бізнес і Україну загалом, при відсутності швидкої та адекватної реакції на ризики, які постають перед економікою країни.

За результатами засідання буде підготовлене відповідне звернення до влади та інших зацікавлених сторін.
 
Довідка
Сторона роботодавців Національної тристоронньої соціально-економічної ради складається з представників 16 Всеукраїнських об`єднань організацій роботодавців. До яких входять підприємства машинобудівної та металообробної галузей, металургійного комплексу; вугільної та гірничодобувної галузей; скляної промисловості; сфери транспорту, будівництва; медичної та мікробіологічної промисловості; легкої промисловості; телекомунікаційних та інформаційних технологій; сфери туризму та інші.
 
 

Прес-служба Сторони роботодавців