..

 

В Україні триває процес децентралізації управління професійною освітою

27 жовт. 2017

На міжнародній конференції «Регіональне управління політикою та системою вдосконалення навичок у сфері професійної освіти і навчання в Україні: Роль та обов’язки (нових) регіональних рад професійної освіти», яка проходила у Львові 25 – 26 жовтня цього року, учасники з п’яти регіонів України (Львівська, Вінницька, Рівненська, Дніпропетровська області та м. Київ) мали змогу протягом двох днів обговорити механізми утворення, структуру та функції регіональних рад професійної освіти. Зазначені ради є одним з наслідків децентралізації управління системою професійної освіти, що реалізується Урядом з кінця 2015 року.

Основною метою цих консультативно-дорадчих органів є представлення та узгодження позицій п’яти основних категорій заінтересованих у розвитку професійної освіти на регіональному рівні сторін - роботодавців, профспілок, професійно-технічних навчальних закладів, обласної адміністрації та ради – з тенденцій та напрямків розвитку професійної освіти. Також до компетенції зазначених рад буде відноситися узгодження обсягів та напрямів регіонального замовлення на підготовку кваліфікованих робітників.

Під час конференції радником Конфедерації роботодавців України Родіоном Колишко (національним експертом Європейського фонду освіти), було представлено проект «Методичних рекомендацій щодо їх організації і функціонування регіональних рад професійної освіти в Україні»



Теги: професійна освіта , Радник Конфедерації роботодавців , Родіон Колишко