..

 

На засіданні Урядового комітету були враховані пропозиції Конфедерації роботодавців України

10 лист. 2017

На засіданні Урядового комітету з питань економічної, фінансової та правової політики, розвитку паливно-енергетичного комплексу, інфраструктури, оборонної та правоохоронної діяльності, яке відбулося 09 листопада 2017 р. розглядався проект Розпорядження Кабінету Міністрів України «Про схвалення Стратегії реформування системи державного нагляду (контролю)».

Під час розгляду зазначеного проекту Розпорядження Виконавчий Віце-президент Конфедерації роботодавців України Олексій Мірошниченко виступив з пропозицією внести доповнення до Стратегії щодо зміни системи нарахування штрафів, зокрема:

1. Зменшення їх розмірів. Наприклад, штраф за недопущення до перевірки з питань допуску працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту), оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час, установлений на підприємстві, та виплати заробітної плати (винагороди) без нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та податків в 2017 році становить 320 000 грн ( 100 мінімальних зарплат !!!);

2. Відмовитись від принципу визначення штрафів в залежності від розміру мінімальної заробітної плати чи неоподаткованого мінімуму, натомість щорічно визначати їх розмір при прийнятті Державного бюджету в абсолютних цифрах;

3. Як мінімум 50% штрафів залишати на підприємствах, на які накладаються ці штрафи, із зобов’язанням спрямовувати ці кошти на усунення порушень, щоб не карати двічі підприємство і скасувати бажання перевіряючих органів вводити плани по штрафам з бізнесу.

Урядовий комітет підтримав пропозиції Конфедерації роботодавців України.



Теги: новини роботодавців , Виконавчий Віце-президент , Олексій Мірошниченко