..

 

Відбулась міжнародна конференція "Залучення громадянського суспільства до процесу розвитку відносин між Євросоюзом та Україною»

8 жовт. 2008

2-3 жовтня 2008 року відбулась міжнародна конференція "Залучення громадянського суспільства до процесу розвитку відносин між Євросоюзом та Україною", що була організована Національною тристоронньою соціально-економічною радою та Європейським соціально-економічним комітетом.
 
Під час проведення конференції учасники мали змогу з'ясувати сьогоднішній стан громадянського суспільства в Україні, тенденції та орієнтири його розвитку. Окрема частина дискусії була присвячена розмежуванню соціального та громадянського діалогу та спроможності українських інститутів громадянського суспільства бути адекватним та надійним партнером влади та міжнародних інституцій у здійсненні такого діалогу.
 
Також було проаналізовано роль та можливості Національної тристоронньої соціально-економічної ради бути основною такого діалогу, а також можливості та перспективи приєднання до розширеного соціального діалогу представників так званого "третього сектору" - неурядових громадських організацій.
 
Окреме місце у дискусії було присвячено ролі, повноваженням, складу та функціям спеціального двостороннього консультативного органу, який має складатися з представників українського громадянського суспільства та Європейського соціально-економічного комітету.
 
Результатом конференції, зокрема, стало прийняття концепції створення та розвитку такого консультативного органу, а також проаналізовано можливості та спроможність інститутів, що формують українське громадянське суспільство, представити його інтереси у діалозі з європейськими інституціями.