..

 

Конфедерація роботодавців відстоює здобутки соціального діалогу

24 січ. 2018

23 січня 2018 року за результатами протокольного рішення Урядового комітету з питань економічної, фінансової та правової політики, розвитку паливно-енергетичного комплексу, інфраструктури, оборонної та правоохоронної діяльності від 18.01.2018 р. на пропозицію Виконавчого Віце-президента Конфедерації роботодавців України Олексія Мірошниченка відбулась зустріч представників заінтересованих у змінах законопроекту «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України» з Директором департаменту державного бюджету Міністерства фінансів України.

Зокрема, Радник Конфедерації роботодавців Родіон Колишко представив бачення Конфедерації роботодавців України на формування мінімальної зарплати як одного з показників Бюджетної декларації (новації у бюджетному законодавстві України) і важливого чинника системи оплати праці в державі. Відповідно до положень законопроекту Міністерство фінансів України включає показники мінімальної заробітної плати у проект Бюджетної декларації. Думка роботодавців полягає у тому, що розмір мінімальної зарплати у проекті Бюджетної декларації на відповідний бюджетний період (до 3 років) має з’являтися як результат соціального діалогу і це має бути зафіксовано у відповідних положеннях Бюджетного кодексу України. В результаті зустрічі сторони обмінялися позиціями, процес переговорів триває.




Теги: Виконавчий Віце-президент Конфедерації роботодавців України , Олексій Мірошниченко , Конфедерація роботодавців України , Радник Конфедерації , оплата праці , думка роботодавців