..

 

Конфедерація роботодавців наполягає на зміні принципів формування Національного агентства кваліфікацій

15 лют. 2018

На засіданні Урядового комітету з питань соціальної політики та гуманітарного розвитку, що відбувся 13 лютого 2018 р., під час розгляду проекту змін до Закону України «Про освіту» щодо тимчасового виконання МОН окремих функцій НАЗЯВО в частині затвердження стандартів вищої освіти, Виконавчий Віце-президент Конфедерації роботодавців України Олексій Мірошниченко виступив з ініціативою внести зміни до ст. 38 Закону України «Про освіту», якою визначаються статус і принципи формування Національного агентства кваліфікацій (НАК).

На думку роботодавців, НАК як орган, уповноважений на здійснення управління сферою кваліфікацій в країні, має бути дієвим і ефективним. В той же час, доступна для загального ознайомлення версія проекту Статуту НАК свідчить про намагання розробників повторити помилку, що сталася із формуванням першого складу Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти.

За словами Олексія Мірошниченка, квотний принцип формування складу майбутнього НАКу, як і першого складу НАЗЯВО, без жодних кваліфікаційних вимог до його членів і без запобіжних механізмів забезпечення якості діяльності самого НАК, - це практично поставить крапку на ефективності цього органу. На думку роботодавців, введення принципу конкурсного відбору претендентів на посаду до складу НАК могло б виправити ситуацію із формуванням складу кваліфікаційної агенції.

За пропозицією Виконавчого Віце-президента Конфедерації роботодавців Олексія Мірошниченка Віце-прем`єр-міністр Павло Розенко видав відповідне протокольне доручення щодо можливості вирішення цієї проблеми.




Теги: Виконавчий Віце-президент Конфедерації роботодавців , думка роботодавців , Закон про освіту , кваліфікаційна агенція , Конфедерація роботодавців України , Національне агентство кваліфікацій , Олексій Мірошниченко