..

 

Повноцінна реалізація Конвенції МОП №87 без якісно нового розвитку соціального діалогу в Україні не можлива!

6 груд. 2018

За результатами засідання Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення від 5 грудня 2018 р. Конфедерація роботодавців України надіслала свої пропозиції до проекту Рекомендацій учасників слухань у Комітеті Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення на тему: «Про стан дотримання в Україні прав профспілок та організацій роботодавців відповідно до Конвенції Міжнародної організації праці №87 про свободу асоціації та захист права на організацію».

«Дотримання прав організацій роботодавців і профспілок неможлива без якісної зміни системи соціального діалогу», - зазначив, зокрема, Виконавчий Віце-президент Конфедерації роботодавців Олексій Мірошниченко. Зокрема, на думку роботодавців, важливим є піднесення статусу Національної тристоронньої соціально-економічної ради (НТСЕР) та надання їй конституційного статусу, сприяння розвитку соціального діалогу на територіальному рівні, зміна Порядку оцінки відповідності критеріям репрезентативності та підтвердження репрезентативності суб'єктів сторін профспілок та організацій роботодавців з метою запобігання подвійному членству об’єднань організацій роботодавців і профспілок в об’єднаннях вищого рівня.  



Теги: НТСЕР , соціальний діалог , роботодавці , Олексій Мірошниченко , Конфедерація роботодавців України , думка роботодавців , Виконавчий Віце-президент Конфедерації роботодавців