..

 

Відбулось засідання Правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття

22 жовт. 2008

16 жовтня 2008 року відбулось засідання правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.
 
Основними питаннями, що розглядались на засіданні правління було затвердження Порядку використання коштів Фонду для організації оплачувальних громадських робіт для безробітних та погодження проекту Примірного договору про організацію та проведення оплачувальних громадських робіт, внесення змін до бюджету Фонду, погодження Порядку подання електронних звітів до органів Фонду.
 
Під час обговорення Примірного договору про організацію та проведення оплачувальних громадських робіт виникла дискусія щодо обов’язковості виконання роботодавцем норм Генеральної та галузевих угод під час визначення розміру оплати праці особам, зайнятим на оплачувальних громадських роботах. По цьому питанню була єдина позиція сторони роботодавців, урядової сторони та виконавчої дирекції фонду, що вимоги Генеральної та галузевих угод є обов’язковими тільки для сторін, які підписали відповідні угоди і не можуть розповсюджуватися на всі підприємства. Особливо враховуючи те, що Генеральною та галузевими угодами охоплено значно менше половини українських підприємств.
 
Своєчасним було питання з погодження проекту наказу Міністерства праці та соціальної політики України «Про затвердження Порядку подання електронних звітів до органів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття», який передбачає визначення форми подання звіту (паперову або електронну) на власний вибір Страхувальника, що спростить процедуру подання та зекономить його час.
 
Питання порядку денного засіданні правління Фонду було напередодні детально розглянуто під час спільного засідання постійних комісій Фонду та враховані зауваження сторін.