..

 

Презентовано аналіз відповідності чинного законодавства України положенням Конвенції МОП 183 «Про охорону материнства»

14 бер. 2019

13 березня 2019р. в рамках Компоненту 3 Проекту «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні» було проведено комплексний порівняльний аналіз відповідності чинного законодавства України положенням Конвенції МОП №183 Про охорону материнства.

В рамках заходу було обговорено основні положення Конвенції №183, презентовано результати дослідження національного консультанта МОП щодо відповідності національного законодавства Конвенції МОП 183. Відповідно результатів згаданого дослідження, в цілому законодавство України відповідає стандартам щодо охорони материнства, передбачених Конвенцією МОП № 183, а в деяких випадках, на думку радника Конфедерації Родіона Колишка, який брав участь в експертному обговоренні, навіть їх перевищує.

«Перед тим, як говорити про необхідність та можливість ратифікації Конвенції №183 ми повинні розуміти, що є технічна і змістовна сторони цього процесу, - зазначив Родіон Колишко. «Технічна сторона не викликає особливих проблем, оскільки багато положень Конвенції знаходять своє відображення у нормах чинного трудового законодавства. Змістовна сторона цього процесу полягає у тому, що, в процесі чергового приведення законодавства України у відповідність до ратифікованої конвенції, ми можемо зіткнутися з тим, що замість лібералізації трудових відносин і сприяння гнучкому та зручному легальному працевлаштуванню жінок-матерів, ми можемо «захистити» їх таким чином, що роботодавці просто не будуть їх брати на роботу за будь-яких умов», зазначає експерт.




Теги: Конфедерація роботодавців України , Радник Конфедерації роботодавців , Родіон Колишко