..

 

Законопроект щодо посилення захисту права працівників на своєчасну виплату заробітної плати потребує доопрацювання

15 бер. 2019

Міністерством соціальної політики України було надіслано до Конфедерації роботодавців України на опрацювання проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права працівників на своєчасну виплату заробітної плати».

Конфедерація роботодавців України розуміє важливість своєчасної виплати заробітної плати і вважає існуючу заборгованість ганебним явищем, яке вимагає термінового вирішення.

В той же час Конфедерація роботодавців України не розділяє способу запропонованого розробником вирішити зазначену проблему з наступних причин:

· Надання законодавством право працівникам припиняти виконання робіт і бути відсутнім на робочому місці може призвести до технічних збоїв і непередбачених ситуацій, особливо на технічно небезпечних підприємствах.

· Викликає сумнів готовність Держаної служби України з питань праці виконувати принципово нові функції, які покладаються на неї цим законопроектом.

· Запропонований механізм перерозподілу коштів єдиного соціального внеску в розмірі 100 млн. грн. не покриває суми заборгованості та руйнує ідеологію сплати ЄСВ, як страхового внеску.

· Також порушується принцип здорової конкуренції, коли добросовісні підприємства, які вчасно сплачують заробітну плату і ЄСВ повинні компенсувати борги по заробітній платі недобросовісних підприємств, більшість серед яких належать до державної чи комунальної власності.

Зауваження Конфедерації роботодавців України до законопроекту були надіслані до Міністерства соціальної політики України.




Теги: Конфедерація роботодавців України , трудові відносини , думка роботодавців