..

 

Підготовка спеціалістів має відбуватися на основі аналізу ринку праці

25 черв. 2019

З 2020 року фінансування підготовки спеціалістів має відбуватися на основі даних об’єктивного аналізу ринку праці! Таку думку висловив сьогодні Виконавчий Віце-президент Конфедерації роботодавців України Олексій Мірошниченко на засіданні Урядового комітету з питань соціальної політики та гуманітарного розвитку під час розгляду питання про схвалення проекту постанови КМУ «Про державне замовлення на підготовку фахівців, наукових, науково-педагогічних та робітничих кадрів, на підвищення кваліфікації та перепідготовку кадрів для державних потреб у 2019 році».

Нагадаємо, що сьогодні прогнозні показники державного замовлення на підготовку фахівців з вищою освітою здійснюється без урахування результатів аналізу регіональних і національного ринків праці, орієнтуючись здебільшого на показники, що надають навчальні заклади. Повторення цієї ситуації з року в рік, на думку роботодавців, призвела до того, що ринок праці сьогодні надзвичайно розбалансований, співвідношення спеціаліста з вищою освітою та кваліфікованих робітників становить 80 до 20, в той час як успішні економіки країн-членів ЄС та інших країн світу демонструють прямо протилежне співвідношення, де 70 – 80 % працівників на ринку праці є представниками робітничих професій.

Очікуємо на підтримку Кабінету Міністрів України цієї пропозиції Конфедерації роботодавців України.




Теги: Виконавчий Віце-президент Конфедерації роботодавців , думка роботодавців , Конфедерація роботодавців України , Олексій Мірошниченко , роботодавці