..

 

Започаткування власної справи безробітними потребує удосконалення

22 лип. 2019

Конфедерація роботодавців України виступає за вдосконалення порядку надання безробітним одноразової допомоги для започаткування власної справи.

Про це Конфедерація повідомила Мінсоцполітики під час опрацювання проекту змін до «Порядку надання допомоги по безробіттю, у тому числі одноразової її виплати для організації безробітним підприємницької діяльності».

Нагадаємо, що безробітний сьогодні має дві можливості отримувати державну допомогу по безробіттю – щомісячно та одноразово, у випадку якщо він/вона вирішить розпочати власну справу і обрати кар’єру підприємця.

Але наразі виглядає так, що сьогодні отримання такої допомоги практично немає регулювання. Для її отримання потрібно надати лише заяву та бізнес план. Інших вимог та умов немає. Рішення приймає комісія.

На думку роботодавців, надання коштів безробітним на започаткування власної справи є надзвичайно важливим і перспективним, проте державі, як розпоряднику страхових коштів, необхідно дбати про контроль їх цільового використання.

Зокрема, експертами Конфедерації роботодавців України пропонується особам, які бажають започаткувати власну справу, ввести обов’язковий теоретичний курс організації і ведення підприємницької діяльності, що обов’язково включає в себе такі компоненти як започаткування підприємницької діяльності, основи ведення господарської і фінансової діяльності, основи організації трудових відносин тощо. «Успішне проходження навчання дорослими та складення тесту з такого курсу, на думку роботодавців, має бути однією з передумов прийняття позитивного рішення щодо видачі відповідних коштів для ведення підприємницької діяльності, - вважає Виконавчий Віцепрезидент Конфедерації роботодавців України Олексій Мірошниченко.




Теги: освіта дорослих , Олексій Мірошниченко , Конфедерація роботодавців України , думка роботодавців , Виконавчий Віце-президент Конфедерації роботодавців