..

 

Як оновити трудове законодавство?

13 груд. 2019

Конфедерація роботодавців України звернулася з листом до Голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галини Третьякової з чітким баченням змісту та процесу оновлення трудового законодавства.

«З самого початку діяльності Верховної Ради України нового скликання ми чуємо, що трудове законодавство треба оновити, проте далеко не всі знають що і як оновлювати і що Україна має отримати в результаті такого оновлення», - зазначає Виконавчий Віцепрезидент Конфедерації Олексій Мірошниченко.

Конфедерація роботодавців України ще у вересні 2019 року провела круглий стіл «Зміна законодавства про працю: лібералізм чи консерватизм?», під час якого сторони могли обмінятися думками щодо напрямів реформування трудового законодавства. На думку роботодавців, комплексна реформа законодавства має торкатися не лише трудової сфери, а включати й реформування соціального страхування та діяльності Державної служби зайнятості, та не обмежуватися лише зміною чи прийняттям нового Трудового кодексу. Пріоритетними напрямами роботи вважаються сфери колективно-договірного регулювання, соціального (суспільного) діалогу, охорони і безпеки праці та інші.

«Лише комплексний підхід до зміни трудового і соціального законодавства дасть ефект, позитивні результати якого будуть відчуватися з певним часом», -зазначає Президент Конфедерації роботодавців України Олег Шевчук, - «проте всі зміни мають бути підпорядковані заздалегідь прийнятій й схваленій логікі, яку Конфедерація запропонувала Верховній Раді».

Конфедерація роботодавців України готова до конструктивної співпраці над реформуванням трудового й соціального законодавства, відстоюючи під час цієї роботи не лише інтереси членів Конфедерації роботодавців, натомість роботодавців України в цілому.




Теги: члени Конфеде , соціальний діалог , соціально-трудові відносини , роботодавці , Президент Конфедерації роботодавців , Олексій Мірошниченко , Олег Шевчук , Конфедерація роботодавців України , думка роботодавців , Виконавчий Віце-президент Конфедерації роботодавців