..

 

Федерація металургів України підписала меморандум про взаєморозуміння з Кабінетом міністрів України та профспілками

11 лист. 2008

Меморандум, який включає зобов'язання з боку уряду і з боку металургів на підтримку ГМК, був підписаний відразу після наради Прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко з представниками підприємств гірничо-металургійного комплексу.

Підпис під меморандумом з боку уряду поставила Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко, а з боку підприємств підписи поставили керівники Федерації металургів України, "Смарт холдингу", Корпорації «ІСД», «Метінвест Холдингу», "Арселор Міттал Кривий ріг, «Мідленд кепитал менеджменту», ММК імені Ілліча, "Донецксталь - ДМЗ", "Евразхолдінгу", компанії "Інтерпайп".

Підписали документ також голова ЦК профспілки працівників гірничо-металургійної і гірничодобувної промисловості, виконуючий обов'язки голови Федерації профспілок України.

Прем'єр-міністр відзначила, що в Меморандумі уряд бере на себе зобов'язання забезпечити відшкодування ПДВ підприємствам ГМК протягом п'яти днів, а також буде прагнути зберегти в 2009 році ціну на газ для підприємств ГМК на рівні 2008 року.

Ю. Тимошенко підкреслила, що уряд планує знижувати тарифи на залізничні перевезення продукції ГМК залежно від зниження її вартості для "Укрзалізниці". А від керівників підприємств ГМК прем'єр чекає дій у сфері соціального захисту та збереження робочих місць.

За словами виконавчого директора Федерації металургів України Сергія Притоманова Меморандум, це реальна можливість стабілізувати ситуацію, що склалася останнім часом в ГМК. Виконання сторонами взятих на себе зобов’язань дозволить знизити соціальну напругу та окреслити перспективу на майбутнє  для робітників найпотужнішої промислової галузі України.

«Але треба розуміти, що на реалізацію Меморандуму  доведеться докласти чимало зусиль. Гадаємо що ця криза підштовхне до порозуміння між владою та бізнесом та дозволить зрозуміти що тільки разом можливо пережити не найкращі часи», - додав він.
 

Ознайомитися з текстом Меморандуму можна на сайті Федерації металургів України