..

 

Новий імпульс реформи законодавства щодо соціального діалогу

8 вер. 2020

Розпочала роботу робоча група, утворена за рішенням Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, яка має опрацювати проекти Законів України «Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо окремих питань діяльності професійних спілок)» (реєстрац. № 2681) та «Про страйки та локаути» (реєстрац. № 2682).

Мета робочої групи – розглянути зазначені законопроекти з урахуванням пропозицій та рекомендацій соціальних партнерів, експертів та науковців та вийти на відповідні компромісні редакції. На думку члена робочої групи - Радника Конфедерації роботодавців України Родіона Колишка - зазначений майбутній законопроект мав би, крім зазначених сфер, включати питання діяльності організацій роботодавців та їх об’єднань, колективних угод та договорів та соціального діалогу в цілому. «Часи змінюються, змінюються реалії та умови праці. Перед соціальними партнерами стають виклики, про які 10 років тому ніхто навіть не думав, зокрема, нові форми зайнятості, ринок праці в умовах пандемії, Угода про Асоціацію України та ЄС та значні обсяги трудової міграції, - всі вони потребують адекватного регулювання та реагування держави і соціальних партнерів», зазначив експерт.

Конфедерація роботодавців України готова до системної роботи у сфері осучаснення трудового та соціального законодавства, внесення змін до законодавства про соціальний діалог (додатково див. http://employers.org.ua/news/id2116)




Теги: думка роботодавців , Конфедерація роботодавців України , об'єднання роботодавців , Радник Конфедерації роботодавців , Родіон Колишко , соціальний діалог