..

 

Розроблення проекту Закону України «Про Національну систему кваліфікацій»

9 вер. 2020

На опрацювання до Конфедерації роботодавців України надійшли проекти Законів України «Про Національну систему кваліфікацій» (реєстр. №№ 3859 та 3859-1). На думку роботодавців, законопроект «Про Національну систему кваліфікацій (№3859) найбільш відповідає завданню, поставленому у ст. 37 Закону України «Про освіту».

Зазначений законопроект регулює засади структури та функціонування Національної системи кваліфікацій, не передбачаючи (на відміну від законопроекту № 3859-1) зайвого рівня деталізації окремих процесів та явищ, зокрема, формування Національного агентства кваліфікацій, окремих процесів його функціонування, процедур оцінювання кваліфікацій тощо. Законопроект № 3859 передбачає створення Національного агентства кваліфікацій як центрального органу виконавчої влади, що відповідає законам України «Про запобігання корупції» та «Про державну службу» в частині статусу працівників Агентства.

Щодо альтернативного законопроекту «Про Національну систему кваліфікацій» (реєстр. № 3859-1) слід зазначити, що він має низку проблемних положень, які роблять таке регулювання практично неможливим.

Позиція Конфедерації роботодавців України щодо зазначених законопроектів




Теги: думка роботодавців , Конфедерація роботодавців України , Національне агентство кваліфікацій