..

 

Зустріч комітету з питань підтримки діяльності Східного Партнерства

17 вер. 2020

15 вересня 2020р. відбулось засідання Комітету Європейського економічного та соціального комітету (EESC) з підтримки діяльності Східного Партнерства, в якому взяв участь Голова Української сторони Платформи громадянського суспільства Родіон Колишко.

На порядку денному стояли питання по аналізу ситуації у Білорусі та визначення пріоритетів міжнародної ініціативи Східне Партнерство на наступний період з боку національних платформ громадянського суспільства країн, які мають укладені угоди про асоціацію з ЄС – Україна, Грузія, Молдова.

Серед визначених членами Української сторони Платформи громадянського суспільства пріоритетів, особливу роль Родіон Колишко приділив питанням якісного розвитку двосторонньої співпраці організацій громадянського суспільства України з європейськими колегами як з EESC, так і з інших європейських структур. «Ми вважаємо, що роки функціонування Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС довели, що наші відносини з колегами з EESC давно переросли формат двох зустрічей на рік. Ми вважаємо, що маємо спроможність та можливість брати системну участь у роботі комісій та інших робочих органів EESC у розрізі секторів та напрямів», - зазначив Родіон Колишко під час зустрічі.

Серед інших питань обговорювались проблеми трудової міграції та посилення соціального діалогу, розвитку співпраці й сфері долучення України до Європейської Зеленої Угоди (Green Deal), посилення співпраці сфері енергетики та захисту довкілля.




Теги: Родіон Колишко , соціальний діалог , УС ПГС