..

 

Відбулась регіональна конференція країн Східного Партнерства «Туринський процес 2018 - 2020»

21 вер. 2020

16-17 вересня відбулася регіональна конференція країн Східного Партнерства «Туринський процес 2018 - 2020» ,яка цього року пройшла в онлайн форматі.

Регіональна конференція організована Європейським фондом освіти та Європейською комісією в рамках Платформи Східного партнерства 4 “Мобільність та контакти між людьми”. У Конференції взяли участь представників шести країн Східного партнерства з метою обговорити результати регіональних тенденцій розвитку людського капіталу в різних країнах, а також прогресу в галузі кваліфікації та освіти та навчальній політиці, заснованих на висновках та рекомендаціях Туринського процесу.

З боку України у роботі конференції брав участь Радник Конфедерації роботодавців України, директор Інституту професійних кваліфікацій Родіон Колишко (https://youtu.be/uVRibikV4nU). Зокрема, обговорюючи наслідки Туринського процесу для України під час панельної дискусії із заступником Міністра освіти, науки, культури та спорту Грузії Тамар Кітіашвілі (Tamar Kitiashvili) та заступником Генерального директора з відносин з Східним Партнерством, економічної трансформації та співпраці з міжнародними фінансовими інституціями Лоуренсом Мередіт (Lawrence Meredith) Родіон Колишко зазначив, що «останнім часом кількість процесів, спричинених рекомендаціями Туринського процесу в Україні та спрямованих на реформування системи професійної освіти в Україні, серед яких розвиток регіональних рад стейкхолдерів, підвищення рівня автономії закладів професійної освіти, формування центрів професійної досконалості тощо, стрімко набирає обертів та має реалізуватися у новому Законі про професійну освіту, якого ми всі очікуємо найближчим часом».

Окремо учасники дискусії наголосили на важливості розвитку систем освіти і навчання дорослого населення, відмічаючи важливість поширення набуття нових знань і навичок впродовж життя в усіх країнах, охоплених ініціативою Східного партнерства.

В цілому учасниками регіональної конференції:

було розглянуто регіональні тенденції, спільні риси та відмінності розвитку людського капіталу в країнах Східного партнерства та регіоні в цілому;

проаналізовано передовий досвід країн Східного партнерства, орієнтований на посилення соціального партнерства, запровадження інновацій та розвитку навичок на національному та субнаціональному рівнях;

визначені регіональні пріоритети та дії щодо вирішення основних питань розвитку людського капіталу з урахуванням партнерства з ЄС та майбутніх потреб у регіоні Східного партнерства.




Теги: Родіон Колишко , Конфедерація роботодавців України , навчання дорослого населення , реформування професйно-технічної освіти , Туринський процес , освіта дорослих